torstai 21. kesäkuuta 2018

Kulkee, ei kulje, kulkee

Kesäväsymys
Salamalle kuuluu hyvää. Ainakin niin kauan, kun en ole itse puikoissa. 

Hirveä ratsastuskriisi. Järkky lukko omassa kropassa. Ajanpuute. Siinä kai ne avainsanat. Heppa kulkee, jos osaa pyytää. Tällä hetkellä se kulkee hyvin ravissa ja käynnissä, ei siinä. Laukat nousevat käynnistä hyvin pienin avuin, jos ratsastaja ei tönöttäisi käsijarru pohjassa. 

Koska kentällä meno on nyt pitkälti edellämainitun kaltaista, on keskitytty maastoilemaan. Onneksi on valoisat illat ja pitkät päivät. :) Kenttäkriisi on ennenkin selätetty maastokuurilla, joten toivotaan jälleen parasta.

Asiaa ei kauheasti helpota se, että lähes koko kesä(loma) on mennyt tappaisko jonkun vai leipoisiko pullaa-mielentilassa stressin vuoksi. Aloitan uudessä työpaikassa loppukesästä, mikä on kaivattu haaste ja mieluinen asia, ei sillä, mutta sitä ennen arki on yhtä hulabaloota. Koitin helpottaa omaa tuskaani etsien Salamalle vuokraajaa: Ehdokkaita tasan 0, ellei Annia lasketa. Pilkku taasen sai viisi yhteydenottoa, joista kaksi eteni käytännön toimiin. Jee.

FB-kirppislöytö: GG:n suitset parillakympillä. :)
Juhannustaikoja harjoittelemassa
Peltoauto hyökkäsi mutkan takaa. Onneksi ihan tälleen paikoillaan kuitenkin.
Ihan ei ehditty kebulle, mutta käytiin kylillä kuitenkin.
Salkku on aika pro jo näissä meidän seikkailuissa: Iron Ponyn perässä voidaan kulkea vaikka kylän pääväylän vieressä. Mopot ja sellaiset pärisevät ovat vielä vähän ärsyttäviä, mutta autot ja rekat on jo ihan jees. Suhdahdukset ja pärinä ovat äänimaailmaltaan sellaisia, jotka eivät sovi Salaman fengshuihin. Silloin pitää vähintään heittää etujalkaa.

Tässä lentsikoita tiiraamassa. Tällä kertaa mukana Iron Pony, jonka perässä on kiva vetää laukkavetoja.
Yhden hauskan lisän olen kevään aikana ratsastuksiini lisännyt: Equilab-sovellus! Aina sitä ei toki muista laittaa päälle, mutta ainakin maastolenkeillä siitä on kiva katsoa kuljettu reitti ja vähän vauhtejakin. Ne eivät Salamalla päätä huimaa, mutta se onkin vähän niin kuin tavoitekin. Huvitti tosin kerran, kun heppa tuntui menevän miljoonaa ja pullasi ohjalle ihan huolella, ravasin 4km yhteen putkeen ja edelleen menohaluja riitti. Keskivauhti tuolla pätkällä oli 10-14km/h. :D 


Tässä yksi sovelluksen näkymä viime lauantain maastolenkistä. Toimii hyvin myös kentällä, josta tallentaa samalla tapaa jokaisen askeleen ja suunnanmuutoksen tehden hienoja tilastoja ja käyriä. Saa sunnuntaiköpöttely kentällä ilman satulaakin hienot speksit taakseen!

6 kommenttia:

  1. Kiitti vinkistä! Latasin heti itsellekin :)

    VastaaPoista
  2. Täällä kanssa kiitetään vinkistä, ohjelma ladattu itsellekin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sieltä on kiva katsoa dataa menneistä treeneistä. Ja vieläpä ilmaiseksi :)

      Poista
  3. Hei mäkin heti latasin innoissani tuon Equilabin, mutta mulla se ei tunnista ravia lainkaan! Väiittää siis kävelyksi suurinta osaa, laukan ehkä tunnistaa vähän paremmin mutta joku datanäkymä paljastaa että on tulkinnut laukkaa sinne tänne missä sitä ei oikeasti ole ollut (vaan on todnäk ravattu). Onko mulla liian tasaista kyytiä :D Olen kokeillut sekä puhelin taskussa että käsivarressa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oh no! Meilläkin tuo välillä tulkitsee erilaiset töyssyt (:D) ja harjoitusravinkin toisinaan laukaksi, mutta muuten on suurin piirtein sinne päin... Sulla on selvästi liian tasainen peli!

      Itse pidän luuria aina taskussa tai "vyölaukussa".

      Poista