maanantai 12. maaliskuuta 2018

Hevonen, joka on tienannut 0 euroa


Se on sellainen ihan tavallinen hevonen, jolla on lempeä katse. Se on hirveän ystävällinen, mutta välillä vähän juro. Vahva, mutta silti pehmeä. Sillä on silkkinen karva, joka kiiltää kilpaa auringon kanssa.

Se elää ihan kivaa elämää. Se saa valita, asuuko sisällä vai ulkona, yksin vai kavereiden kanssa. Se saa ruokaa kyllikseen ja välillä vähän liikaakin. Se saa treenin jälkeen lämpimän vellin ja jokaisen harjoituksen päätteeksi sen jalat kylmätään ja lihakset lämmitetään loimella. Se saa rakkautta, rapsutuksia, herkkuja ja se on perheenjäsen. Se on käynyt hierojalla, fysioterapeutilla ja on päässyt eläinlääkäriin aina tarvittaessa. Se on elämänmittainen tarina, jolla ei ole hintaa. Tallimme muilla hevosilla on.

Silti se on ansainnut eläissään tasan 0 euroa tuloja omistajalleen. Näin on vastattava, kun utelias kysyy. Monelle ei-hevosihmiselle ihmetyksen aihe: Mitä järkeä tuossa on?

"Minun aarteeni eivät kilise eivätkä kimalla - mutta ne hohtavat auringossa ja hirnahtavat yössä."

Se on kaikkia maailman rikkauksia suurempi aarre, kun espanjalaiset tapasivat jo kauan sitten sanoa. Se on se voima, joka nostaa ylös silloinkin, kun tekisi mieli vain pudota.

Se on paljon se.

8 kommenttia:

 1. Tohon vois vastata, että moniko koira tai kissa tienaa euroja elämänsä aikana. Lemmikkejä ne hevosetkin lopulta on, ainakin ne jotka asustelevat tädin pihan koristeina tai hyvän mielen ratsuina. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näin on. :)
   Monelle ei-hevosihmiselle hevonen on kuitenkin vain väline, jonka täytyy tienata tai olla jotenkin muuten hyödyllinen. Kirjoitus sai ideansa keskustelusta ihmisen kanssa, joka ei oikein arvosta tällaisia höpöhöpöjuttuja, kuten henkistä jaksamista tai muita kuin rahallisia hyötyjä.

   Poista
 2. Jokaisen ihmisen pitäisi saada elämäänsä yksi läsipää <3

  VastaaPoista