torstai 21. syyskuuta 2017

Iloinen ori, kohta iloinen ruuna


Ruunat ovat kivoja. Hyvä ruuna on kultaakin kalliimpi kuin keskinkertainen ori. Ponioreja on paljon ja Sampan jälkeen on paha pistää paremmaksi.

Pilkun ruunauspäätös kypsyi pikkuhiljaa. Ajateltiin, jos näyttäisi sen ensi keväänä ponioripäivillä, kyllä sille nyt ainakin orinumeron perään saisi. Mielessäni jo arvelin, millaiset pisteet se saisi. Sitten Jappelle kävi ikävä tapaturma ja varsakuvio meni totaalisen uusiksi minusta tavallaan riippumattomista syistä. Sampan tammavarsoja katsellessa sanoin monesti ääneen, etten onneksi voi ottaa tammaa. Ja miksi en?

Toimenpide oli nopeasti varattu ja viikon mykkäkoulu kotona selätetty. Esivalmistelut ovat jo osittain tehty eli olkikuivitus on hankittu ja pony pääsee vielä pesulle ennen.

Pilkun elämässä mikään ei tavallaan kuitenkaan muutu, jalkovälistä vain katoaa pari juttua. Se on elänyt koko ajan laumassa tai ainakin kaverin kanssa, joten siihen asiaan ei muutoksia ole tulossa. Tulevaisuudessa laumaan sopii kuitenkin laittaa myös tyttöpuolisia otuksia, kunhan hormonitasot ovat asettuneet.

Pilkku on ollut ongelmaton ja harmiton oripoika tähän asti, mutta tässä kohtaa tämä ratkaisu on silti oikein bueno. Hänestäkin tulee sitten rakas ruuna, setämies.

21.9.2017

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti