torstai 7. syyskuuta 2017

Case rokotus


Talutin eilen Salamaa aamulla talliin varustettavaksi ja kuin salama kirkkaalta taivaalta päähäni pläjähti yhtäkkiä muistikuva siitä, että rokotukset menevät vanhaksi pian. Onneksi rokotukset löytyvät tätä nykyä myös Hepasta, joten nopea vilkaisu älyluurin kautta internetin ihmeelliseen maailmaan paljasti sen, että rokotus todella vanhenee. Tänään. Siis eilen.

Soitto klinikalle ja lottokone päälle: Onneksi kylällä on paljon hevosia ja eläinlääkärit käyvät usein täällä päin. Ja kas, tunti ja vartti soitosta hevonen oli rokotettu.

Valmisteeksi valittiin sellainen, jonka ei pitäisi aiheuttaa kauheasti mitään oireita. Salamalla kun on lähes kaikki rokotukset menneet päin peetä ja kerran yhdestä valmiste-erästä on lähetetty tehtaalle jokin ilmoituskin, kun korkea kuume kesti vuorokausia kipulääkkeestä huolimatta.

Tänään aamulla heräsin ja pelkkä vilkaisu makuuhuoneen ikkunasta riitti toteamaan, että kipeä on. Vasta kun näin hevosen ottavan pari askelta, totesin sen olevan todella kipeä. Hevoset ovat olleet tyytyväisinä nyt yötä päivää ulkona, mikäs niiden siellä ollessakaan.

Reppana ei saanut edes päätään oven yli 7.9. aamulla.
Polle varovaisesti talliin ja kuumemittari ahteriin. 39°C ja risat. Kiva. Kaula on turvoksissa ja pää ei nouse tai laske juuri mihinkään. Kävely on hidasta ja töksähtelevää. Ruoka maistuu, se on hyvä. Kipulääkkeen ruuna toki sai heti.

Olisihan se pitänyt jälleen arvata. Siinä missä muut porskuttavat menemään entiseen malliin, on Salama "nyt vähän poissa pelistä" hetken aikaa. Toivottavasti oireet väistyvät päivässä parissa!

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä, toivottavasti oireilu menee pian ohi! Meillä rokotus tänään ja kuumetta taatusti huomenna, jos vanhat merkit paikkansa pitävät.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me ollaan kerran selvitty ilman kuumetta. Viime vuonna. :D

   Poista
  2. Meillä ainakin tän aamun perusteella lievin reaktio neljään vuoteen. Lämpöä vain 38,4.

   Poista
  3. Huh, onneksi. :) Meillä tänään 9.9. lämpö lähes normaali (37,7°C) ja hevonen saa jo syötyä maasta, kunhan ensin asettelee kaulansa oikein. Tänään otti raviaskelia tarhassa ja pääsi eteenpäin. :D

   Poista
 2. Voi toista :/ toivotaan nopeaa toipumista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilannepäivitys 8.9.: Mieli jo virkeämpi, kuumetta on. Kävelee omin jaloin hitaasti, mutta varmasti. Kaulalla on edelleen halkaisijaltaan 15cm paukama. Uskalsin jo pistää hetkeksi ulos, kun ei ihan kompastu jalkoihinsa. Ehkä.

   Poista
 3. Kurjaa! Meillä koettiin tänä keväänä eka rokotereaktio. En mitannut lämpöä silloin, mutta pistoskohta tuli kaulasta niin kipeäksi että Pena ei saanut päätään alas eikä ylös. Toipumisia Salamalle, toivottavasti menee nopeaan ohi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tämä on meillä pahin reaktio kyllä tähän asti. :/ Toistaiseksi näyttää paremmalle..

   Poista