torstai 25. helmikuuta 2016

Tuhlaajapoika


"Elän, pelaan, kuljen ja laulu soi..."

Mennyt syksy ja alkutalvi on Salaman kanssa painittu epämääräisen vaivan kanssa. Oli keuhkoputkentulehdusta, bakteeritulehdusta ja monta kortisoni-, sulfa- sekä antibioottikuuria. Ennen tätä kierrettä Ruuna Reippaan askel oli ollut kevyt ja elämä ihanaa. Taudin myötä liikkumisen ilo katosi, takajalkoihin tuli epämääräisiä turvotuksia ja liikkuminen oli vähintäänkin kammottavaa katseltavaa. Pelättiinpä kerran jo kaviokuumettakin, kun takana oli pitkä kortisonikuuri.

Pakko sanoa, mieli oli aika maassa ja peli tuntui jo kokonaan menetetyltä ihmeellisen ja sitkeän vaivan kanssa. Aina kun valo pilkahti tunnelin päässä, paljastui se vain vastaantulevaksi junaksi.

Helmikuun aikana Salama on pikkuhiljaa herännyt henkiin. Mieli on virkeä ja se osaa monenlaisia loikkia. Silmissä on kirkkautta ja tuttu ADHD-ruuna on läsnä. Koska takajaloissa oli edelleen vaihtelevanlaista turvotusta, käytin sen pari viikkoa sitten klinikalla varmuuden vuoksi. Ajattelin, että parempi katsoa kuin katua ja hyvä niin: Kotiin tultiin jälleen vikalistan kanssa. Otj kavioluun reunassa oli ehkä jokin juttu (murtumaepäily), takapolvet olivat vähän ärtyneet (hokkikausi) ja ontuipa tuo sitten otj:ta yllättäin ulkojalkana 1,5/5. Kintereetkin kuvattiin, mutta niissä pattitilanne oli entisenlainen eli otj:ssa on sama pieni kinnerpatin alku ja vtj on terve. Tänään oli sitten kontrolli aiheen tiimoilta.

Pitkääkin pidempi tunneli on toistaiseksi läpäisty. Tällä kertaa valo sen päässä oli kuin olikin ihan oikea aurinko.


Takana pari viikkoa huilia reilun kuukauden jatkoksi ja siihen kylkiäiseksi saatiin viime käynnillä pieni kuuri vähän tujumpaa troppia: Kas, ei ole turvotuksia, ei ontumaa, ei vaivoja tai murtumia. Ruuna Reipas on jälleen nimensä veroinen! Melkein entistä ehompi, totesi ell. "Tämän hevosen tulevaisuus näyttää jälleen valoisammalta." totesi hän. 

Jatkohoito-ohje kuuluikin niin, että nyt palaillaan varovaisesti takaisin normaaliliikutukseen. Se tarkoittaa siis sitä, että jo kertaalleen kuopattu ratsutussuunnitelma voidaan ehkä sittenkin toteuttaa. Sanotaanko näin, että varovainen jee-fiilis on jälleen läsnä - uuden satulan saa sittenkin ottaa käyttöön, ennen kuin se pölyttyy ihan kokonaan.

Samba oli tietty mukana. Ei me nyt ilman maskottia pärjätä. ;)
PS. Kiitos Raisalle varsin kokonaisvaltaisesta avusta!

12 kommenttia:

  1. Jee, Salama! Hienoa kuulla, että saitte hyviä uutisia :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuhmeliini on siis tuhma ihan vaan silkasta ilosta, se on ihan okei. :D Lohduttava tieto siis!

      Poista
  2. tuli niiiiin hyvä fiilis sun puolesta kun tuli hyviä uutisia klinikalta mukaan!!

    ole hyvä avusta, ilo olla hyödyksi! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kerrankin näin! Harvassa lienevät nämä kerrat. Tai silleen. Pieni hepan tuhmuus ei enää haittaa! ;)

      Poista
  3. Hieno Salama! Toivottavasti nyt tulisi vähän pitempi pätkä valoa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitä toivotaan! Onneksi videolla ei ihan täysin näy se, miten olin ihan vähän toisinaan pulassa, kun Ruuna Reipas otti pientä riemupulttia puomeista ja kavaleteista! :D

      Poista
  4. Ai että mä pidän teille peukkuja nyt!

    VastaaPoista
  5. Ihanaa, että saitte Salaman kanssa paljon positiivisempaa diagnoosia! Vielä lisää paranemisia Salamalle, ja paljon haleja suloiselle Samballe:)

    pollenkirjakarsina.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Salama onkin jo ihan täynnä elämäniloa, se on jo paljon se. :)

      Poista
  6. Ihan mahtavia uutisia! Mie olen niiiiiin iloinen sun puolesta. Nyt vaan aurinkoisia päiviä ja liikutuksia teille! Pidetään peukut pystyssä, että suurimmat pimeydet olisi selätetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina! Hokkikausi otetaan vielä iisisti, sitten lisätään vähän kierroksia ja katsotaan miten homma pelittää. Ruuna onkin nyt samalla sitten "vuosihuollettu" eli toivottavasti eläinlääkäriä ei tarvita vähään aikaan ollenkaan... ;)

      Poista