torstai 29. elokuuta 2019

Leppoisaa eloa


Klinikka-aika on nyt varattu: Maanantaiaamuna kiikutan molemmat omat hevoseläimet rokotuksille ja samalla katsotaan Salkkulin jalka. En ole kovinkaan optimistinen ultran suhteen, mutta viimeksi tehty pieni kengitysmuutos eteen oli maaginen juttu. Etukaviot ovat pysyneet mallissaan ja varvas kasvanut normaalisti! Viimeksi näin 4-5 viikkoa kengityksestä etuset olivat ihan ihmeelliset sukset.


Ollaan totta tosiaan nyt vain kävelty. On kävelty joko molemmat eli kuljettu narussa (kumpi sitten onkaan taluttanut kumpaa), on jumpattu kentällä ja nyt on käyty vähän maastossakin taas ratsain. Salama on ottanut pelottavan rauhallisesti tämänkertaisen saikkarinsa, mutta pitkälti varmasti normaalin tarhauksen takia. Se on kavereidensa kanssa yötä päivää ulkona ja saa tepastella omaan tahtiin sen verran kuin kokee tarpeelliseksi. Koko ajan ne ponin kanssa vähän kävelevätkin. Uskoisin ja toivoisin sen olevan hyväksi myös tuolle kintulle, kunhan ei riehu.


Omani muuttivat takaisin hiekkatarhaan nyt, kun tämä tylsä jalkahommeli tuli. Tallintaustarha voi olla Salaman liikeradoille turhan liukas ja mitään turhia lipsahteluja ei nyt kaivata. 


Kuvista ei ehkä tämän seuraavan virkkeen sanoma oikein välity, mutta Salkkuli on jälleen laihtunut hieman, rinnanympärys on tällä viikolla 197cm ja allekirjoittanutkin on saanut karvan alle 4 kg pois kuukauden aikana. Enää on 11 kiloa jäljellä, hih. 

Hevoselta taas koitetaan saada loput fläsät pyllyn päältä ja lavoista pois, sitten se on aika okei jo. Kylkiluut tuntuvat helposti ja totta tosiaan satulan alle on saanut lisätä fylliä ihan huolella. Satulan kanssa katsotaan nyt, miten se pelittää, kun joskus saadaan liikkua enemmän, nyt se menee ainakin väliaikaisesti näin.


Salaman silmä seuraa näissä postauksen kuvissa kuvaajan mukaan ollutta tanskandoggia. Se oli suurin piirtein maailmanloppu, ponin kokoinen koira!
Kerran piti ottaa oikein kunnon lähdötkin pitkästä aikaa, kun hauveli haukahti aidan vieressä. Me tarvitaan koirasiedätyssettiä seuraavaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti