tiistai 16. huhtikuuta 2019

Kuulumisia


Kevät! Viimeinen varma merkki on se, että hevoset nukkuvat pitkin pituuttaan hiekalla auringossa.

Julishka 15.4.2019 <3
Uusi asukki on kotiutunut ja sopeutunut hyvin. Se on kiltti ja toimiva hevonen - ns. kaiken nähnyt, joten mitä sitä turhia stressaamaan. Salamakin on oppinut olemaan hellempi otteissaan ja täten saanut kivan näpräyskaverin. Niillä on aina joku projekti meneillään väliaidan yli. 

Vaikkei kumpikaan erityisesti ole mitenkään lähesriippuvainen, ne varovasti hirnuvat toistensa perään, kun toinen lähtee esim. talliin hoidettavaksi. Söpöä. Rinpula alis Julishka viis veisaa edelleenkään uudesta hevosesta, hän olisi vain Salaman kanssa. Ja onkin mustis, kun Salama touhuaa poikien juttuja Ruskean kanssa.



Salama kengitettiin viime viikolla. Jännityksellä odotin, mitä oikea etukavio tarjoaa: Mitään näkyvää ruhjetta tai mustelmaa sieltä ei tällä erää löytynyt. Vain pieni irtoseinämä, joka saattoi näkyä röntgenkuvassakin epämääräisenä röpelönä juurikin siinä halkeaman tienoilla.

Etupäähän tehtiin pieniä muutoksia ja pyörä pyörii taas! Vielä on kantahokit alla, mutta eiköhän nekin uskalla pian veivata pois.

Puomijumppaa 6.4.2019
 

Salama on liikkunut ahkerasti nyt: Päivittäin käyntiä nousevin määrin ja nyt pääsiäisviikolla saa ottaa ravia sitten! Alkuun heppa oli lentoon lähdössä, mutta nopeasti tuo pää on tasaantunut. TRT-metodeita on ahkerasti harrastettu ja ne toimivat edelleen. Enää pienen jännityksen tultua ei tarvitse kuin vähän asettaa päätä asiaa X kohden ja sen jälkeen suoristaa. Mieli voi toki vielä muuttua, kun kunto taas kasvaa ja vauhdit lisääntyvät.


Elinakin kävi eilen. Käyntityöskentelyssäkin voi tulla hiki! Paljon väistöjä ja sen myötä notkeutta. Salkulla oli jälleen pitkät piuhat, mutta jalat löysivät lopulta paikkansa. Jos joku asia on vähän vaikeaa, on Salama herkästi sitä mieltä, että pare seistä ja odotella, että joku ratkaisee tämän homman. Valitettavasti se joku oli tälläkin kertaa Salama itse. 


Katsokaa, kun oikein keskityn. T: Salama
 

Olipa raskasta.
Kotona jatketaan siis näillä eväillä. Pihahommia piisaisi ja hirveä räkätautikin iski. Ensi viikolla matka jatkuu ponioripäiville, jossa Julishkan isoveli esiintyy. Jännittävää!

2 kommenttia: