sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Viikko viis (ote päiväkirjasta)


Maanantai 29.1.2018

Pojilla vapaa. Selitys sivulta seiska: Oli kiireitä, väsytti. Salaman edeltävä viikonloppu oli vähän rankka ja vej keräsi nestettä hieman tavallista enemmän. Kylmää ja lepoa hoidoksi sille siis.

Tiistai 30.1.2018

Pojilla vapaa. Tällä kertaa päivä venyi töiden parissa.

Keskiviikko 31.1.2018

Päivän positiiviset: On tammikuun viimeinen päivä! 

Salaman päässä vapaat alkoivat jo tuntumaan, käyntilenkki taluttaen riimu päässä oli jotenkin tyhmä idea. Siispä keksin Pläsipäälle aivojumppaa: Haettiin metsästä tippuneita oksia ja raahattiin niitä tarhaan. Se oli Salaman mielestä toki ärsyttävää, koska oksat pitivät ärsyttävää rahinaääntä. Sitten haettiin posti ja tien varressa oman vuoron odottaminen ärsytti. Viimeiseksi haettiin vielä polttopuita ja sekin oli tyhmää. Salaman mielestä siis, mutta hienosti se pysyi villahousuissaan kuitenkin.

Heinäkuorma tuli, kolme paalia odelmaa. Riittävät pari kuukautta.


Torstai 1.2.2018

Tuli lumimyräkkä. Aamuheinät syötiin sisällä. Kävelyllä käytiin ja tietty homma oli kuin tuulen viemää, tosin ruuna pysyi handussa ihan riimulla ja tavisnarulla. Salamalla oli valtaisa hinku talliin, se olisi voinut haluta olla sisällä vaikka koko päivän. Huomenna ratsaille, satakoon vaikka koiria taivaalta.

Eipä sillä, yksi saksanpaimenkoiran muotoinen hiutale voisi olla ihku.


Perjantai 2.2.2018

Myrskyn jälkeen on poutasää. Tänään ei ihan kirjaimellisesti, mutta lämpötila oli plussan puolella ja kenttä ihan super. Parhaassa tikissä ehkä koko talvena.

Pitkä verkka alle ja askellajit läpi. L-sana oli yhtä kuin jippijajei! Tällä kertaa tosin minun mielestäni. Salama oli tötteröylähuulensa kanssa maltillinen ja muistutti allekirjoittanutta vain kerran vasemman laukan nostossa siitä, että avun tulisi olla täsmällinen ja puristaa ei saa. Eli yhdet rodeot, mutta muuten monta hyvää laukkapätkää. I love my horse.

Michelinukko - eiku akka - ja Salamanteri.
Lauantai 3.2.2018

Joku tiputti lämpötilat roimasti pakkaselle. Hyväpitoinen kenttä muuttui Salaman liikemekaniikalla varustetulle suoksi. Pakkaslumessa ei kavio saa kunnolla tukea pohjasta ja homma menee sutimiseksi.

Siispä kävin ihan vaan köpöttelemässä Ruuna Tänään Ei Niin Reippaan kanssa, samaan aikaan Pilkku pörräsi kentällä Julian kanssa. Salamalle loistavaa harjoitusta, kun kentällä on muitakin. Keskittyminen on todella vaikeaa pitää olennaisessa, hepan korvat ja silmät pyörivät koko ajan kuin propellit muiden suuntaan.

Kävin ennen kotiinmenoa hakemassa itselleni mekon. Kyllä, sen kirotun rapisevan ratsastushameen. Se rapisi edelleen ja Salama oli varsin ihmeissään siitä. Selvisimme, molemmat.

Lauantainakin satoi. Tällä kertaa lunta.

Sunnuntai 4.2.2018

Aamulla oli kylmä. Miinus neljätoista. Kylmin aamu tähän kolkkaan tälle vuodelle. Joku miettii tällä hetkellä tätä lukiessa, että yrittäisit edes. En, olen lämminverinen ja talvi ei ole minua varten. Pukeuduin aamutalliin kuin pilkkikisaan, tuli onneksi hiki. 

Päivällä aurinko helli ja anonyymi ponipoika lähti seuraksi ja superseiffiksi peurametsään. Ei se Salama kummempaa tarvitse, mukana kävelevä ihminen on ihan jeesjees ja selässä voisi kutoa vaikka villasukat. Yksin se on edelleen vähän tuulella käyvä eli koskaan ei voi tietää miten käy. Siksi on kiva ottaa kaveri mukaan, varsinkin pitkän maastopaussin jälkeen. Tehtiin leppoisa kolmen vartin kävelylenkki. Salamalla oli lystiä, vaikkei saanutkaan kävellä ihan niin täysiä kuin olisi halunnut. Hanki jarrutti jaa hyvä niin, pääsi tämäkin kerrankin tepastelemaan hangessa pidempää pätkää.

Rapiseva hame oli mukana menossa. Se asettuu yllättävän hyvin, mutta ei se kyllä kovin lämmin ole. Kaipaa pientä modifointia, fleece- tai villavuorta tms. Nyt liukas vuorikangas reittä vasten on vain kylmä.


Sen pituinen se, viikko viis siis. Ensi viikolla taas uudet kujeet.

PÄIVITYS 5.2.2018 klo 8:55: Paitsi että eilen iltatallissa uusi hana, johon asennettiin viime kesänä sulanapitosysteemi oikein putkimiehen toimesta, halkesi eilen ja illalla vastassa oli vesisuihku. Jippii.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti