lauantai 20. tammikuuta 2018

Talvea

Julishka ja kasaritukka 20.1.2018
Pari viikkoa tammikuusta on menty vauhdilla ja kelien puolesta myös ihan kohtuullisissa meiningeissä. Tässä kuluneiden viikkojen kuulumisia sekalaisten kuvien muodossa:


Salaman kanssa on  tehty käynnissä paljon töitä ja ilokseni saan sen käyntiin kivasti eri vaihteita: Askel lyhenee ja keskikäynti on jo ihan pätevää, se työntää hyvin takaa ja venyttää askelta kivasti. Siis aivan perusjuttuja, mutta tällä hetkellä melkein jännintä, mitä voidaan tehdä. 

Maastossa on toki käyty silloin tällöin ja siellä meininki on kovien teiden vuoksi aika samaa: Käyntiä ja kunnon ylläpitoa lähinnä sen kautta.

Kenttä 15.1.
Tuitui 20.1.2018
 

15.1. 2018 Salaman karsinaan laitettiin turve-hamppukuivikesekoitus. Joudun käyttämään paalikuivikkeita lopputalven ja paaliturve on jotenkin huonosti imevää höttöä tällä hetkellä. 

Hankkijan hamppukuivike vaikutti mielenkiintoiselta ja monesti on tehnyt mieli hankkia sitä kokeiluun. Salaman ollessa kyseessä on pitänyt kuitenkin himmailla, kun se on niin allerginen kaikelle. Nyt on uudella patjalla lepäilty vajaa viikko ja iho on ainakin toistaiseksi ehjä... Tähän aiheeseen palataan vielä!


19.1. vanha talliporukka kokoontui meillä illanistujaisten merkeissä. Tuli naurettua niin, että vatsalihakset ovat kipeät ja pääkin jotenkin heilutusarka, kiitos nestemäisten antimien. Vanhat hevosystävät Estella, Mistella ja Tomppa seikkailivat myös eilisillan kakussa.

Joku pony kävi ehkä nappaamassa nurtsilta paloja... Ei vais, joku kädetön mokasi reunan kanssa, kun kakkua purettiin laatikosta. ;)

Päänsärkypäivä oli loistavaa käyttää rästihommiin: Ompelin vihdoin Pilkulle sopivan pipon. Pilkulla on toisinaan tuulisella kelillä ollut sellainen meininki, että pumpulit voisivat olla vaikka kokeilemisen arvoiset. Huppu pitää pumpulit taasen paremmin paikoillaan.

Satuponi Pilkku ja Julishka.

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Ja oli hyvää! :) Ihanat myös nuo pienet porkkanat ja kukkaset!

   Poista
 2. Ihana kakku ja suloiset kuuraiset ponit!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo ovat olleet pari päivää kuin jostain sadusta, siis ponit, kun keräävät ihanan kuuran päälleen. On Salamallakin, mutta se on yleensä loimitettu, niin ei näytä niin hauskalta. ;)

   Poista
 3. Pinkki riimu :D Kun poikahevosten omistajalle annetaan tamma...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ostin ensin sinisen ja mustan riimun. Minun varsalleni ei mitään pinkkiä tule.

   No, sitten ostin pinkin. ;)

   Poista
  2. Mäkään en ole pinkin ystävä mutta Julishkalle pinkki sopii kuin nenä päähän. Sievä ponilapsi!

   Poista
  3. Juu, sopii hyvin tälle. Ompelen hänelle parhaillaan tässä pinkkiä Hello Kitty-loimea... o:)

   Poista