tiistai 23. tammikuuta 2018

Hopotitihei


Hitaasti, mutta varmasti, omalla käyrällään etenee hän.

Olisi hienoa sanoa, että mahtavasti on tämäkin ikäistensä tasolla ja starttaa ne He A:t ihan just, mutta näillä resursseilla ja prioriteeteillä olen tällä hetkellä harvinaisen onnellinen nykytilastakin. Laukat nousevat, laukka mahtuu pikkukentälle ja heppa on pysynyt ehjänä. Tämän lauseen kirjoitettuani ryntäsin oitis hakkaamaan jokaista lähitienoon puulajiketta..!


Tämän (alku)vuoden teemoja Salkun kanssa ovat väistöt käynnissä ja ravissa, takajalkojen aktivointi ja  tietty se vanha tuttu, suoruus. 

Näin vanhana ja viisana Salama on omaksunut myös pari uutta tapaa: Siinä missä ennen kuppi meni nuri oitis ja perä lensi samantien, keksi se nyt painaa ohjalle ihan huolella. Ongelma on helppo korjata, mutta vaatii ainakin allekirjoittaneelta tarkkuutta. Kotiläksynä on siis pidettävä huoli, että hevonen pysyy varsinkin ravissa ns. oikeassa asennossa, eikä juokse alta pois.


Positiivista on, että ratsastettavuus on parantunut ja vaikeitakin asioita voidaan työstää ilman, että käsijarru hirttää kokonaan kiinni. Laukka on hauskaa ja ekan noston jälkeen heppa yleensä onkin vähän ns. kuuma. Siis jännittyy, mutta liikkuu ja se on pääasia.


Tässä vielä pari editoimatonta lyhyttä videota 23.1. treeneistä, kun Elina kävi jumppaamassa Salaman kanssa. 

Linkki videoon

Ekassa videossa näkyy hyvin se, miten laukka lämmittää mieltä: Kohta laukataan, terkuin Salama ja kipittää enempi ylös kuin eteen.


8 kommenttia:

 1. Onpas Salaman laukannostot mennyt valtavasti eteenpäin! Hienoa työtä!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sit kun malttaa, niin ei mene jalat sekaisin ja nostot on tahdikkaampia. ;)

   Poista
 2. Salamalla on aikas kivannäköinen laukka! :) onko sillä muuten hokkikengät takana? Katselin vaan että oliko ravissa vähän pitoa vailla vai jarrutteliko kuski laukasta höyryävää hevosta..:D meneväisen näköinen kaveri oli ainakin, työnteko taitaa olla kivaa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Salkun liikkuvuus on saatu pidettyä parhaana, kun takana on neljä pientä hokkia per jalka. Isommat hokit tökkää joka askeleella ja kipeyttää polvet/kintereet. Nyt taakse lisättiin myös tilsakumit, niin ei tuollaista pientä lipsumista pääse enää lumikelissä käymään. :) Yks talvi laitoin isot hokit taakse ja 2 kk päästä oltiin klinikalla ontumassa 3/5 tuota yhtä takajalkaa... Nyt ollaan kaks talvea menty tällä setillä ja hyvin menee. :)

   Zalami on on-off-hevonen eli joko ei kuljetaan yhtään tai sitten mennään täysii. ;)

   Poista
  2. Uh, hankalaa! Onneksi on kuitenkin löytynyt sopiva talvikengitys. Ja tilsakumit ovat aivan elämän pelastus, ainakin täällä pohjoisemmassa missä kohta suurin osa vuodesta on lunta :'D

   Poista
  3. Jos / kun talvi on pakko olla, niin lunta saisi olla kyllä! Täällä lounaassa oli juuri viikon verran kivaa eli lunta oli sopivasti ja esimerkiksi kenttä oli hyvässä tikissä. Nyt on taas jäätä ja koppuraa. </3

   Poista
 3. Mulla on kinnerpattihevoselle Duplo-kengät. Niissä on itsessään joustoa mukana ja olleet tosi hyvät. Mun hevosella on vielä kaiken lisäksi luutumisvaihe vasta menossa ja näillä kengillä pysynyt kivuttomana huomattavasti pidempään kuin tavallisilla eli ei tarvinut niin nopeasti piikittää uudestaan. On tietty kalliimmat kuin tavalliset, mutta viime kesänä kesti aika hyvin koko kesän kengät ja talvikengät kestänee vielä paremmin (tai meillä ainakin kun luntakin on).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Noita Duploja on moni kehunut. :) Meillä on edessä nahkapohja + varvaskäännekenkä, takana taas sivukäänteellinen kenkä, jota on vähän pyöristetty ja se on ulkoreunalta leveämpi. Toiminut hyvin.

   Meillä on kuvattu tuo otj kinner viimeksi keväällä 2016, silloin ero vuoden takaisiin kuviin oli hyvin vähäinen luutumisen suhteen. Nyt keväällä ajattelin sen ihan muuten vain kuvauttaa, mutta aika oireeton tuo on nyt ollut. Katsellaan. :)

   Poista