keskiviikko 8. elokuuta 2012

Otsapantoja ja iltapaineja

Varoitus: Kuvia on taas ainakin miljoona... :)Tämä otsapantojen askartelu on vienyt minut ihan mennessään! Aika menee kuin siivillä, kun ensin suunnittelee, asettelee ja ompelee paloja ja helmiä kohdilleen. Alla esiteltynä uusimmat luomukset:

Musta full-kokoinen pehmeästi topattu otsapanta ruskeilla isoilla tekokristalleilla ja pienillä hopeisilla helmillä.
Ruskea Salaman otsassa. Tämä yksilö myös myynnissä!
Musta full-kokoinen siro nahkapanta, jossa hopeisia pikkuhelmiä sekä isot mustat kukkahelmet.
Se sopi Salamalle hienosti :)
Mallikokelas kera likaisen nenän ja ylipienien "feikkisuitsien"
Salama pääsi vähän yllättäinkin otsapantamalliksi, kun aiemmin käyttämäni luottomalli eli naapurin Duke-poni  oli maastolenkillä juuri. Ajattelin, ettei siitä tule yhtään mitään, mutta poju yllätti tällä(kin) kertaa ihan täysin! Hölmistyneen näköisenä se katsoi, kun asettelin sille niskaremmin ja siihen otsapannan kuvauksen ajaksi. Se seistä töllötti koko ajan paikallaan ja välillä käänteli päätään, kuten otsapantamallin kuuluukin. Olin ihan varma, että se "salamoi" eli heiluttelee, hankaa ja riuhtoo päätään minkä kerkiää ja sen jälkeen syö otsapantaluomukseni ja sitä rataa.

Kertookohan tämä alla oleva kuva kaiken oleellisen Salaman edellä mainitusta mielentilasta? Kehuin sitä koko ajan ihan älyttömästi, ja sen verran vuolaasti näemmä, että se meni ihan Slaamamodeen. Voi parkaa! :)


Tällä välin pikku-Duke keräsi pöllöenergiaa ja pitikin ihan omahauskat iltajumpat. Se veti uuden laitumen ympäri varmaan viisi kierrosta hyppien pienten ojien yli ja välillä rodeoiden villisti. Kuvia oli todella vaikea saada, kun laitumella kasvaa paljon mesiangervoa ja pieni poni soluttautuu aika hyvin niiden taakse, mutta yritin kukkulan päältä saada vähän todistusaineistoa:

Sitten loppuun vähän söpistellään. Mun majakkani ja perävaununi <3
Laitetaan sitten vielä pieni kysely pystyyn poniharrastajille: Mitkä ovat harrastekäyttöön parhaat valjakkovaljaat ja kärryt? Teen pientä vertailua jo nyt ja aika tarkkaan suosikit ovat jo selvillä, mutta olisi kiva kuulla kaikenlaisia käyttökokemuksia. :)

4 kommenttia:

 1. Hei! Kysyit mun blogissa noista Reetan valjaista ja kärryistä. Olen ne ostanut 3,5 vuotta sitten, ja kumpaakaan ei ole täsmälleen samaa enää markkinoilla. Kärryt ostin Miniponilta, nyt tuon näköisiä on myynnissä Konitorilla. Suomen ratsutarvikkeella myös vähän saman tyyliset kärryt, mutta renkaiden osalta parempi malli. Minähän uusin juuri kärryyn renkaat.
  Valjaat ostin Ponipuodista, se oli muistaakseni Sarita Poikolaisen kauppa, joka oli hetken aikaa toiminnassa. Valjaiden merkkiä en enää muista. Olen niihin teettänyt valjassepällä uudet vetoliinat, kun ne alkuperäiset oli liian pitkät ja halusin päihin D-renkaat, kun vaihdoin kärryn vetokarttuun pikalukot. Valjaiden mukana tulleet ajosuitset oli Reetalle liian isot, siksi käytän vaan ratsusuitsia. Ohjatkaan eivät ole alkuperäiset, vaan ne olen ostanut erikseen Hevarilta muistaakseni, ovat tummanruskeat. Ne alkuperäiset oli vaaleanruskeat.

  Nyt mulla on tarkoitus ostaa loppuvuodesta Tanyalle omat varusteet. Tällä hetkellä suunnitelmissa on ostaa sekä kärryt että valjaat ViljarShopista. Siellä on nättejä Cavalettie-kärryjä joita olen nähnyt monella ja Reetan kanssakin olen päässyt niitä koeajamaan. Nuo renkaat jotka nyt ostin Reetan kärryyn, ovat oikeasti Cavalettie-kärryjen varaosia.
  Myös valjaat aion Tanyalle ostaa Viljarilta, kävin niitä hiplaamassa jo. ;) En muista nyt valjaiden nimeä, mutta sellaiset öljyttyä nahkaa olevat, niitä oli ennen saatavissa vain ruskeita, mutta nyt on tullut mustiakin ja hyvältä näyttivät! Ja mustissa oli tummanruskeat ohjat, joka on mulle tärkeää, en tykkää siitä vaaleanruskeasta väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos perusteellisesta vastauksesta... :) Noita Viljarshopin kärryjä olenkin katsonut sillä silmällä, ovat mielestäni ihan OK:t. Onkohan Suomen Ratsutarvikkeen kärryissä vetokarttua mukana? Käsittääkseni se on vakiona Cavalettie-kärryissä, kivempi saada kaikki yhdessä paketissa.

   Valjaillakin ollaan samoilla linjoilla. Nuo Viljarshopin ruskeat valjaat näyttävät ihanilta! Toisena vaihtoehtona on Miniponin Pfiff Berta-valjaat, jotka ovat ihanan punaruskeat...

   Poista
 2. Hei taas! Kyllä mun käsittääkseni niissä Suomen Ratsutarvikkeen kärryissä on vetokarttu. Käsittääkseni ne siis eroaa mun kärryistä vain siten, että renkaat on paksummat ja niiden kiinnitys erilainen ja aisat on vähän erilaiset. Aisojen pituuteen kannattaa kiinnittää huomiota. Silloin kun nuo Reetan kärryt ostin, sai valita kahdesta aisan pituudesta. Otin silloin lyhyemmät aisat ja ne onkin Reetalle sopivat. Mutta Tanyalle ne olisi liian lyhyet, kun sillä on pidempi kroppa (Reetan loimikoko on 85 cm, Tanyan 95 cm).

  Mä en ole vieläkään saanut aikaiseksi ohjasajaa Tanyaa. Mulla on sitä varten kyllä sila, joka on oikeasti ravivaljaista ja sen kanssa olen Reetaakin ohjasajanut. Pitäis vaan melkein saada kaksi taluttajaa kun siihen hommaan ryhtyy. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näemmä juu on, heillä on ollut nyt kahta kärrymallia myynnissä ainakin ja toinen on tuo Globuksen. Aiemmasta en muista, oliko siinä kaikki "lisävarusteet" :) No, kärryasialla ei niin kiire, katsotaan vuoden - parin päästä uudelleen. Ohjasajotreenit koitetaan aloittaa nyt syksyllä hissuksiin molempien kanssa. Agilityrataakin on jo alustavasti suunniteltu, kun ponilla on virtaa ja mielenkiintoa touhuta kaikenlaista, eikä pelkkä metsälenkki aina tunnu riittävän, sen verran mitä sen kanssa nyt juttuja tehdään siis. :D

   Poista