keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Koulutunnilla

Tiistaina jumppailtiin kokoonpanolla Hennu & Emmi ja minä & Fanni Marin koulutunnilla. Ohjelmassa oli ihan perusratsastusta, kuten toivottiinkin ja vähän lähempää tutustumista Fannin sielunelämään, eli hain ideoita ja oivalluksia siihen, miten lähteä etenemään hiljakseen hänen kanssaan.

Alkuun haimme hevoset kahdelle ohjalle isolla ympyrällä, tutkailimme omaa vartaloa ja sen hallintaa. Lopuksi tehtiin hyviä kulmia ja avotaivutuksen alkeita aidan vieressä ja sopiva poikitus löytyi oikeaan kierrokseen suht helposti. Vasemmalle tyydyimme tekemään saman harjoituksen niin, että haimme vain suoraa hevosta. Fannin mielestä helpompaa on heittää perä sisälle ja kulkea banaanina tyhjänä oikeastaan kummallekaan ohjalle. Olin aidosti iloinen, kun se välillä tepsutteli pari askelta suoraan, eli kyllä se sieltä vielä joskus löytyy, kunhan osaa vain pyytää ja kunhan lihaksisto aikanaan kehittyy. Otimme myös pieniä pätkiä harjoitusravia ja niistäkään F ei hermostunut lainkaan.

Loppuun otettiin vielä ihan vähän laukkaa molempiin suuntiin ja nostot olivat jo vähän sinne päin. Neiti on äärimmäisen nopea oppimaan ja on niin rinta rottingilla, kun häntä kehutaan.

Hennu kulki tunnin myös ihan asiallisesti, "spagettijalat" ja alahuuli väpättäen, hän oli hyvin huolissaan, kun pitkästä aikaa vaaditaan jotain täsmällisempää tekemistä.

Ensi viikolla vuorossa olisi Mini Wahlbergin tunti jomman kumman hevosen kanssa. Fannin viikko-ohjelmaa rakentelin sellaiseksi, että se saa pari kertaa viikossa maastoilla ihan rennosti (lähinnä käyntiä ja ravia) ja 2-3 kertaa urheilla kentällä. Päivän ohjelma katsotaan vähän hevosen mukaan, niin että motivaatio pysyy yllä ja fyysinen kunto pikkuhiljaa kasvaa.

 Fanni keskittyy.

Btw, terveisiä Tompalta! Se on kuin ilmapallo, mutta mieli on kirkas ja kävipä hän jo kerran "maastolenkilläkin" ihan ihmisen toimesta, vietimme maanantai-iltana kahdenkeskistä laatuaikaa leppoisan maastokävelyn merkeissä. Kävimme katsomassa "sitä kuuluisaa siltaa", johon teimme hyvinkin läheistä tuttavuutta kesällä 2007. Kerron siitä joskus lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti