perjantai 21. tammikuuta 2022

Alkuvuoden kuulumiset


Tätä kirjoittaessa torpan päällä on päivän kestänyt lumimyrsky. Sitä ennen oli hetken mukavaa, kenttä sekä pelto olivat mukavan lumiset, kunnes tulivat plussakelit kera kaatosateiden. Kotipiha oli kuin itsemurhapiha, jossa aivan jokainen pinta oli peilijäässä. Toistaiseksi kukaan ei ole murtanut luitaan tai heitellyt polvilumpioita sijoiltaan.

Lumimyräkkä 20.1.2022

Pääkallokeli. Just sillon on hyvä lähteä ekan kerran tälle vuodelle ratsastamaan Salamalla ihan itse.
Kukaan ei kuollut.

Salama käy ja kukkuu hyvin. Se on näyttänyt harvinaisen kivalta ratsastaa (silloin kun ei sekoile eli pelästy itseään tai sauvakävelijää) ja letkeältä liikkeessä. Hän sai myös kengittäjältä tavallaan kehuja, koska ei ollut ihan ADHD koko aikaa. Vähän vaan.


Säde on maastoillut ja käynyt hieman opiskelemassa aakkosia kentällä. Vähemmän oli enemmän ennen kuin saatiin tilsakumit alle. Tekeminen muistuttaa hieman jo työntekoa ja Frouvan työmotivaatiota on hiukan jouduttu näin alkuun herättelemään. Se oli päässyt vähän sellaiseen humputtelu-oloneuvosmoodiin, jossa on vain mukavaa. Ymmärrän oikein hyvin... 


Mutta mikäli vanhat merkit pitävät paikkansa, niin kyllä se siitä. Päivät ovat jo ihanasti pidentyneet ja kevät kurkkii nurkan takana jo. Ainakin karvanlähtö on varovaisesti alkanut!

2 kommenttia:

  1. Täällä kans on oltu hiukan säiden armolla. Ensin oli aika hyvä pohja hetken aikaa, sitten tuli nuo vesisateet ja päälle pakkanen ja eilen sitten niin paljon lunta, että tie oli jonkin aikaa ummessa. Nyt on kentällä kiva lumikerros, toivottavasti pysyy. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt olisi tosi kiva keli, tämä kun pysyisi, niin hyvä olisi. :D Mutta ehkä liikaa vaadittu näillä leveysasteilla...

      Poista