tiistai 23. marraskuuta 2021

Ihanan tavallista

 

Syksyn pimeys tuli jälleen. Vaan toistaiseksi ihan yksin, viime vuonnahan se toi mukanaan myös suuria murheita. Säteen hankkari meni aika tarkalleen vuosi sitten ja sitä on siitä lähtien paranneltu. Nyt näyttää pelottavan hyvälle ja jos jotain murhetta on, ei hankkari liity niihin oikeastaan ollenkaan.

Eläinlääkäri katsoi Säteen läpi pari viikkoa sitten ja se sai ns. terveen paperit: "Normaali elämä ja liikutus" jatkossa!


On päästy tekemään siis taas retkiä Harmaiden kanssa. Niitä onkin ollut ikävä, vaikka kesälläkin käytiin kyllä kävelyretkillä yhdessä. Hevosissa on riittänyt virtaa ja ekat laukkapätkät eivät ehkä olleet kaikista hallituimmat kummallakaan... Säde on ottanut laukannostoja ja lyhyitä laukkapätkiä suoralla, mutta ei vielä sen enempää. Nyt kelien tultua talvisemmaksi himmaillaan jälleen ja kävellään lähinnä pitkiä lenkkejä.


Kentälle on eksytty sen verran kuin on pakko - edelleen. Siellä Säde on esitellyt jo kivoja pätkiä ravissa, kantaa itsensä ajoittain jo aika nätisti. Se on niin ihan yritteliäs, joten yhtään ylimääräistä ei "tuhlata" tätä asennetta hiekkalaatikossa pyörimiseen. :) 



Hokkikengät taiteiltiin alle pari viikkoa sitten myös. Säde kengitettiin kotona ekan kerran vuoteen! Se oli omanlaisensa merkkipaalu, koska kengitykset on tähän asti suoritettu tuhdissa rauhoituksessa klinikalla kuluneen vuoden ajan. Eläinlääkäri kävi kyllä vähän jeesaamassa ja homma onnistui hyvin. Ehkä ensi kerralla päästään jo vähän kevyemmällä rauhoituksella? 

Tähän itselleni laitettakoon ylös, että Salama jäi ilman pohjallisia nyt kengittäjän aloitteesta. Pelkäsin, että se hukkaa jalkansa, kun on yli viisi vuotta kulkenut paksujen täytteiden ja pohjallisten kanssa, mutta mitä vielä, se käy ja kukkuu ihan entiseen malliin. Antura on siis vahvistunut hyvin.


Lokakuun lopulla käytiin Sallan kanssa vähän kurssilla! Kylämäessä järjestettiin irtokenkäkurssi ja päästiin mukaan. Tätä oltiin toivottu ja mahtavaa, kun sellainen järjestyi. Avartava kokemus! Nyt kun kurssi on käyty, ei ole irtokenkiä sen koomin näkynyt... :D

4 kommenttia:

  1. Siitä tavallisesta ns. "tylsästä" arjesta, kun osaisi vaan nauttia enemmän! Mukava kuulla, että teillä menee hyvin.

    VastaaPoista
  2. Vastaukset
    1. Todellakin! Onneksi on pikkasen päässyt treenaamaan kuitenkin, ponilta sai ottaa kengät pois... :)

      Poista