lauantai 27. maaliskuuta 2021

It's a match!


 Päätin jo joulun alla, kun Sätky oli vaihtanut satulaa "jo jokusen kerran", että seuraavaksi hankitaan niin sanotusti kunnon satula. Viime vuosi mentiin enempi vähempi kompromissein, enimmäkseen ratsastajan kustannuksella. Nyt haussa oli molemmille harmaille sopiva (onneksi ne ovat samasta muotista, Salama vain on pari pykälää kapeampi) muokattava koulusatula syvällä istuimella ja isoilla polvituilla. Satulakauppias suositteli Prestigen Philosophy-mallia, joten sellainen tilattiin sovitteille. (Linkki vie Prestigen sivuille.)

 Tänään odotettu paketti saapui ja jännitys oli käsin kosketeltavaa!


Salama sai testata sen ensin. Satula solahti sen selkään kuin nenä naamaan. Se liikkui iloisesti, isosti ja ratsastajakin istui kauniisti. Tässä pieni video IG:n puolelta.


Siinä se kaunokainen on. Seuraavana sitten niin sanotun pääkohde-eläimen eli Sätkyn selässä. 


Tässä mallissa satulan etuosa on leveämpi ja rungonpäät taaempana. Näin se sopii myös jytkymmälle kaverille, Prestiget kun usein ovat tuosta kohdin ahtaita tämän malliselle. Vaikka Sätky onkin ollut tiukasti dieetillä, oli tämä leveys (35) sille ihan hitusen nafti. Onneksi varaa levitykseen on, joten penkki lähtee seuraavaksi vielä kerran lämpöhoitoon ja sitten jatketaan harjoituksia.


Sätky sai tarjota kävelykyydit vielä meille innokkaille. Aivan ihanahan tuo oli istua, nyt haluaisin painella vain harjoitusravia horisonttiin... ;) 


Ihan tähän hankinnat eivät jää - tässä on lyhyemmät siivet ja vastinhihnat kuin vanhassa penkissä, joten vanha kouluvyö meni nippanappa molemmilla kiinni. Kun vyö on hieman liian lyhyt, ei muotoilu toimi oikein ja esimerkiksi Sätkyä jo vähän ärsytti tiukka vyö. Siinä sitten seuraava projekti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti