torstai 1. kesäkuuta 2017

Pilkku


Viikkoa vaille vuosi sitten Pilkku tuli, teki lauseesta kokonaisen ja pisti lopulta pilkun sijaan pisteen sen perään.


Mitä kuuluu Pilkulle? Ponille, jota meidän ei pitänyt ostaa?

Pilkku on poni, jolla on ehkä pieni hassu pilkku nenässä, mutta pää on täynnä suuria ja viisaita ajatuksia.

Pilkku on saanut pitkälti olla ja ihmetellä, painia päivät pitkät Sampan kanssa ja taivastella Salaman aivotuksia toisen tovin. Siinä sivussa on harjoiteltu ratsuksi ja ponilasten kanssa on varsin kevyesti ja pehmeästi harjoiteltu eloa puolin ja toisin. Luottavainen poni, joka on nöyrä ja kiltti. Tosin, ollakseen maailman vakain ja rauhaa rakastavin tyyppi muuten, ei se oikein välittäisi seistä paikallaan. Jos kavereilla on rintamasuunta vasempaan, on Pilkku kääntyneenä oikeaan. Käytävällä on ketjuissa seistävä aina vinossa.


Vuoden olen odottanut sitä kuuluisaa virheliikettä siltä. Sellaista, ettei se esimerkiksi anna tarhasta tai laitumelta kiinni, keulii karsinan oven yli, on tuhma trailerissa tai ei siedä pesua tai jotain muuta sellaista, mistä voisi saada moitteita. Vaikkapa sellaista, että voisi luonnehtia ponia jotenkin vialliseksi, kuten vaikka luonnevikaiseksi. Ei ole vielä osunut kohdalle, mutta jos se nyt kuitenkin tapahtuu huomenna, lupaan kertoa siitä.

Olisin ilmoittanut tämän postauksen kuvien tyypit nyt kesäkuussa Kokemäen käyttiksiinkin, mutta unohdin anoa johtokunnalta lupaa orin ja lapsen osallistumiselle. No, ensi kerralla sitten.


Pilkkuboylla on myös oma erikoisasemansa. Se on isännän lempiotus. Hän onkin vuoden aikana opettanut tämän(kin) ponin himoitsemaan näkkileipää. Siinä missä Pieni Pyöreä Ruisnäkkäri on Salaman juttu, on Koulunäkkis Pilkun pieneen turpaan sopiva juttu.


Pilkku tekee isona sitten sitä mitä haluaa. Sitä ei ole vielä päätetty: Aihio on kuitenkin kelpo vaikka mihin: Ratsuna se on söpö ja reipas, ravi venyisi taas hyvin radoillekin. Onkohan Pilkku se, joka vie allekirjoittaneen sitten joskus ihan uuteen maailmaan?

8 kommenttia:

 1. Onpa näppärän oloinen ratsukko. Taitavilta näyttävät sekä poni että tyttö!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nopeasti oppivat. :) Ihana tuo hetki, kun shettis on just eikä melkein sopiva ratsu. <3

   Poista
 2. Kylläpä on tosiaan pätevän oloinen ratsukko! Ja miten sopiva ratsastaja, sitä shettiksillä näkee valitettavan harvoin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sepä se. :/ Välillä on toki laitettava vähän pitkä kuski selkään, jos poni kaipaa läpiratsastusta tai lisäkoulutusta. Mutta ihanaa, kun välillä löytyy just eikä melkein sopiviakin tyyppejä kyytiin. :)

   Poista
 3. Voi waude miten hieno istunta ja voi että miten oikeaoppisesti toinen osaa käyttää kättä myös käännöksessä. Istuntaopettaja löysi uuden esimerkki-istunnan näytettäväksi oppilaille :D Silmä lepää! Kiitos! Tämä oli päivän parasta antia. Ja on kyllä upea poni myös.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pilkku on ihku. <3 Oma moottori löytyy, joten helpottaa istuntaoppeja kummasti.

   Koska rakastan käyttää mielikuvia opetuksessa, pyydän kääntäessä avaamaan ponille ovea ohjalla. ;) Ulko-ohja saa olla pehmeällä tuella ja sisäohja aina "aukeaa" vähän. Kun poni kääntyy ja vähän asettuu, käsi palaa paikalleen, siinä tulee samalla sitten se myötäys.

   Poista
 4. Voi Pilkku! <3 Taas tuli tippa linssiin kun tätä luin. Ihanaa, kerro rapsuterveiset!

  VastaaPoista