maanantai 8. toukokuuta 2017

Voi vej


Kyllä sen oman sittenkin tuntee kuin omat taskunsa.

Parisen viikkoa sitten kotona oli puolet kentän aidasta laakeana ja pari päivää myöhemmin Salaman vasen etujalka oireili. Se oli turvonnut vuohisen kohdilta sen verran, ettei siihen välttämättä olisi kiinnittänyt mitään huomiota, mutta koska kyseessä oli Salama, kasvoi huoli pikkuhiljaa. Kylmäsin jalkaa joka välissä ja pidin kirjaa turvotuksen laadusta. Missään kohtaa jalka ei ollut kuuma tai lämmin, päinvastoin.

Jalan jännetuppi jatkoi kuitenkin epämääräistä turvottelua ja polle oli 1,5 viikkoa rauhallisemmalla liikunnalla. Sen pari kertaa koittelin sitä selästä ja hyvin kulki, pelottavan hyvin jopa.

Pyörittelin mielessäni kahta vaihtoehtoa: Joko jalka oli ottanut tällin tuossa aitaepisodissa (Salamalla on herttainen tapa piehtaroida aina seinän tai aidan vieressä) tai sitten takapää oli reagoinut lisääntyneeseen liikuntaan kipeyttäen etujalan. Takana oli myös hokkiaika, joka ei ole näillä liikeradoilla varustetun hevosen jaloille koskaan hyväksi.


Tänään mokomaa sitten ihmeteltiin klinikalla, vähän niin kuin varmuuden vuoksi. Ristin retken keväthuolloksi, kun tarkoituksena oli samalla katsoa hampaat ja kontrolloida tosiaan kintereet. 

Ja ihan hyvä että katsottiin. Diagnoosi: Vej jännetupen tulehdus ja pinnallisen koukistajajänteen pintaosan pienen pieni vamma/kolhu. Ekan jo arvasinkin, mutta jälkimmäinen oli täysi yllätys. 

Salama aloitti siis kesälomansa vähän aiemmin. Kuukausi kevyttä köpöttelyä (= kävelyä) ja sitten ihmetellään lisää. Mutta jos jotain hyvääkin, niin hampaat olivat kunnossa ja kintereissä ei ole mitään uutta tai ihmeellistä vanhojen löydöksien lisäksi. Oikea kinner myös taivutettiin ja siinä ei ollut mitään taivutusreaktiota. Selkä ja lantio todettiin normaaleiksi ja liikeradoiltaan hyvinkin vetreiksi. Nämä ovat aina iloisia juttuja, vaikka just nyt vähän lyöty olo onkin.

Siispä tosiaan ristiriitaisin fiiliksin eteenpäin. Johan tässä melkein 1,5 vuotta mentiinkin ilman ortopedisiä ongelmia!

Loppuun vielä minivideo Salaman iloittelusta:

2 kommenttia:

  1. Voivoi, tsemppiä teille sinne sairaslomailun keskelle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! 24 tunnin karsinalepo on jo selätetty. Vain yksi ovi hajosi melkein. Tästä eteenpäin helpottuu. xD

      Poista