tiistai 17. maaliskuuta 2020

Estesatulatinder

Prestige Meredith
Maailmanlopun kolkutellessa ovella ajattelin silti vielä yrittää elää. Vessapaperia sekä heinää löytyy ja töiden osalta hoitoalalla lienee nyt vekkulit ajat tiedossa.

Siispä vastapainoksi hautajaisjärjestelyille, perunkirjoituksille ja yleiselle koronaviruspaniikille innostuin etsimään meille toista satulaa. Yksi sellainen löytyikin, mutta Ordo Equester ei ollut meille ratsastajille paras mahdollinen. Vaihtokaupassa tilalle tuli paneelitopattu Prestige Meredith 17/35.


Meredith Salkun selässä ilman lampaankarvaa.  Sille leveys 35 paneelitoppauksilla on hieman liian leveä ja ratsastajan kanssa ilman fyllejä penkki painui edestä lähes rankaan kiinni.


Paneelikulma ja selkärangantila olivat ihan OK.


Penkki oli ihan mukava ratsastajalle, Salamakin liikkui mielellään. Ihastuin ruskeaan väriin uudelleen.


Sätkylle Meredith istui paremmin, mutta jäi ehkä hieman takapainoiseksi ratsain, mitä tulee valkoisen huovan kanssa tehtyyn testiin. Vyö on tässä kuvassa vääränlainen, ymmärrettävästi S-vyö on ehdoton näille tämän mallisille.

Se oli siis aika hyvä. Mutta: Melko kova paneelitoppaus ei ns. elä lainkaan mukana ja molemmilla kyseinen satula hankasi lyhyen käynti-ravi-ratsasteluhetken jälkeen karvoja keskeltä selkää ruttuun. Jouduin siis pettymään ihastukseeni ja toteamaan, etteivät paneelitoppaukset ole ehkä meidän juttu. 

Karvat rullalla koeratsastuksen jälkeen.
Siispä hain Satula.comista muutaman penkin sovitukseen. Aika huippua olisi, jos löytyisi edes toiselle sopiva, mutta seteleitä voidaan laittaa enempikin pöytään, jos penkki sopii molemmille. Haussa estesatula villa- tai pehmeillä foamtoppauksilla.

Vaikka tällä hetkellä Sätky on vähän pulska, on sisaruksissa paljon samaakin:
Salama vasemmalla ja Sätky oikealla. Ihan just in case sanon.

Ensimmäisenä sovitusvuorossa Salama. Näissä sovituskuvissa satulat ovat ilman vyötä, palaamme asiaan sopivan vyön kanssa myöhemmin:
 Equipe oli toinen ennakkosuosikkini. Tämä yksilö oli vain liian kapea ja kaiketi liian suorakin. Yksi Emporio on vielä tulossa sovitukseen Salkulle.
Silver Star on jo klassikko ja sopii monelle. Tiedän etten itse tykkää istua siinä, mutta sovitettiin nyt ihan varmuuden vuoksi. Tämä oli ihan uudenkarhea ja valitettavasti liian kapea. 
Jepjep. Tästä Bussesta vaan sellainen sivuhuomautus, että tässä satulassa oli ihanan isot tuet.
Tämä oli toinen ennakkosuosikkini. Ensin se vaikutti hyvältä, mutta liian kapeahan tämäkin on ja satulan etuosa tulee lavoille turhan paljon eli satula ei löydä paikkaansa selästä. 
Sitten yllättäjä, onneksi positiivinen sellainen. En ollut ajatellut, että Versailles sopisi meille, mutta näistä se oli paras ja pääsee koeratsastukseen. Paneelikulma tässä FP-mallissa on hieman jyrkkä koko matkalta ja täten selkärangan viereen edessä jää aavistus tyhjää tilaa. Sovitukseen on tulossa ensi viikolla 36-levyinen "tavallisilla" villapaneeleilla oleva Versailles, toivottavasti se sopisi paremmin.
Toinen yllättäjä, villatopattu Amerigo. Tässä ainut miinus olivat jo hieman kovat toppaukset, satula pitäisi siis topata lähiaikoina. Muuten se vaikutti siltä, että kannattaa koeratsastaa.

Sitten Sätkyn vuoro:
Säde on - kuten yläkuvasta voi päätellä - pykälän leveämpi kuin veljensä. Koska useammat näistä olivat Salkullekin liian kapeita, en odottanut ihmeitä. Amerigo oli kuitenkin yllättävän hyvä sillekin, vaikkakin hieman kapea. Amerigo on selvästi myös isosäkäiselle ajateltu, joten se näytti senkin lisäksi vähän keulivalta yksilöltä.
Equipe oli kapea ja liian V-tyylinen Säteen toistaiseksi U-malliseen etuosaan.
Höh ja juuei. 
Ihan vaan kuvamuistoksi. 
Versailles yllätti tälläkin. Odotamme siis innolla leveämpää yksilöä kokeiluun. 
Nope.

Eli tällä kertaa ei osunut täydellistä matchia. Odotamme innolla ensi viikon toista kierrosta aiheen tiimoilta, tästä sai jo paljon osviittaa siitä, mitä pitää etsiä. 


Salama odottelee jo innolla kevään treenejä eli hänen tasoistaan jumppaa mukavuusalueella ja kengurubensan loputtua myös maastossa. Hän ei ole köyhä eikä kipeä mielestään enää: Vuosi siinä tällä kertaa menikin taas, että menojalkaa alkoi vipattamaan säännöllisesti. 

Salkun osalta odotan myös innolla kerrottavaksi match-uutisia, mutta niistä lisää myöhemmin... ;) 

4 kommenttia:

  1. Mäkin toivon meidän löytävän satula-matchin tässä muutaman viikon sisään, satula-auto on jo tilattu tallille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jännittävää ja kallista tämä lysti. xD Tsemppiä teillekin etsintään!

      Poista
  2. Ainakin meidän villatopattu Versailles on todellinen luottosatula! :) Eli suosittelen lämpimästi!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katsotaan millaisen tuomion tuo toinen käytetty kokelas saa multa ja hevosilta. Anni tykkäs tästä uudesta, tietty. :P

      Poista