perjantai 29. huhtikuuta 2011

Maastopäivä

Tänään ohjelmassa reipasta maastoilua kauniissa säässä, alla Hennu ja varajarruna gramaanit. Pienoisella riskillä iskin nivelet suuhun ja ajattelin "hengitellä" ja elää toivossa, että jarrut löytyisivät, jos tarve vaatii. Pyhä henki ei tällä kertaa auttanut, onneksi varajarrut siis löytyivät... Jos ymmärtäisin jotain matkaratsastuksesta, voisin sanoa, että Hennulla on siihen lajiin kapasiteettia.. :D Tehtiin 8,6km maastolenkki, johon kului aikaa n. 50min. Jonkun kaavan mukaan keskinopeudeksi tulisi näin 10,32km/h ja se palautui todella nopeasti nytkin, vaikkei mitään ihmeellistä kestävyystreeniä ole tehty. Otettiin yksi pidempi laukkapätkä (kartan mukaan 3km!!) ja sain ihan tosissani pidätellä ekat 2km, ennen kuin aloin saamaan jotain tolkkua vauhdin säätelyyn. Viimeisellä kilometrillä hevonen antoi siis jo kiinni, ihan jees... :D Mutta etäisyyksiä on ihan hauskaa mittailla ja tutkia, monet pitkät pätkät ovat yllättävän lyhyitä ja päinvastoin. Käytin mittauksessa apuna Kansalaisten karttapaikkaa, joka on helppo ja melko tarkkakin käyttää, esim. kaikki pienet polutkin näkyvät kartalla! Sieltä vaan zoomailemaan oman paikkakunnan lähimetsiä ja mittailemaan "viivoittimen" kanssa viimeisintä lenkkiä... ;) Oikealla on pieni rivi erilaisia työkaluja, viivoittimen näköisellä pystyy klikkailemaan karttaan kuljetun reitin.

Edellisen postauksen estepuomit ovat maalattu loppuun ja niistä tulivat ihan älyttömän hienot! Käytin ensimmäistä kertaa spraymaaleja, jotka olivat tuplasti nopeampia ja helpompia käyttää, kuin perinteiset maalit. Aika näyttää, kestävätkö ne yhtään paremmin tai huonommin kuin edeltäjänsä, mutta nuo kuvan kapulat pääsevät kavalettipuomeiksi eli sikäli ihan aktiiviseen käyttöön.

Jotain uuttakin tämän taivaan alla saattaa kesän kynnyksellä tapahtua, mutta siitä en uskalla puhua vielä ääneen. Aika näyttää ja turha sitä nyt on turhaan hötkyillä... :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti