torstai 25. heinäkuuta 2019

Kesälomahommia


Kesäloma! Kun alkuvuoden on painanut töitä enempi kuin ehkä kannattaisi, tuntuu loma aika luksukselta. 8)

Tänä(kin) vuonna kotona riitti puuhaa koko lomaksi. 


Salkun patsas pääsi paraatipaikalle tarhan viereen. Ympärille pistin kaikki suosikkipionit ja pari muuta kivaa kukkasta ja haketta suojaksi. Jospa ensi vuonna jaksaisivat jo kukkiakin. :)


Päivä 2 piti sisällään menopelien katsastuksen, Sakke 22vee meni kirkkaasti läpi katsastussedän syynistä. Ruohotarhaan tehtiin puhdistusniitto ja illalla maastoiltiin.

Päivä 3 toi minut lähemmäs sushia kuin koskaan aiemmin. Maistoin yhden palleron, jäin henkiin.

Hepat saivat myös pedikyyrit. Salaman kaviot ovat kasvaneet nyt todella oudosti, varvas kasvaa kovalla vauhdilla ja 7 viikon väli oli auttamatta liian pitkä. Nyt seuraava kengitys varattiin karvan päälle viiden viikon päähän. Kasvu voi mennä normaalin kesäkasvun, kivennäisen tai mahdollisen kevättalvella sairastetun lievän kaviokuumeen piikkiin.  

Rimpula sai iskänsä vanhat tossut maastolenkkareiksi. Nyt pääsee hänkin silloin tällöin lenkille mukaan.
(Oletko vailla lenkkiseuraa? Meiltä saa ponin lainaksi!)

Päivä 4. Rimpula testasi tossunsa. Nyt on taas kivaa tepastella sepelitiellä, jota pitkin on pakko kulkea ekat 200m päästääkseen metsään. Paluumatkalla tuotiin pajun ja koivun oksia pojille omalta pikkulaitumelta. Tänään myös Salama oppi nauttimaan hellekylvystä, rasti seinään.
Tallin pesu aloitettiin.
Päivä 5. Talli pesty ja maalaus aloitettu. Nyt menikin muutama vuosi ilman maalikerrosten päivityksiä ja tsiisus miten järkyttävässä kunnossa seinät olivatkaan maalipinnoiltaan.

Päivä 6. Maalaus etenee. Sitä ennen tosin tehtiin kiva koulutreeni Salamanterin kanssa. Rasti seinään, kentällä ei ole tullut mentyä mitenkään liikaa nyt... Kahdeksikolla askeleen pidennyksiä ja lyhennyksiä. Pyörä pyöri ja heppa oli varsin miellyttävä.

Päivä 7. Retki Korkeasaareen. Ohessa kunnon turistikuvat päivän annista. :D
Illalla kauppareissulla Ooppeli muisti olevansa luottopakki ja herätti vikavalonsa henkiin kuuden (6) päivän pimeyden jälkeen. Vika ei ole suuri tai vaarallinen, onneksi. Sähkövikainen auto ja pienikin vika herättää tuon päästönhallintavalon aina.

Keskiviikko eli päivä 8. Hyggailua kotona. Kesän eka muttei vika mustikkapiirakka. Aamulla tehtiin Salkkulin kanssa leppoisa maailmanparannusmaasto. Kuuma.


Päivä 9. Talli on (vihdoin) valmis ottamaan talven peet vastaan!
PS. Tuollainen iso terassilaatikko söi alkupalaksi 15 loimea, ei huono.


Salkkuli siellä jo tähyilee ikkunastaan, josko pian pääsisi taas omaan karsinaan. 


Vielä on muutama päivä armonaikaa (= lomaa) jäljellä ennen elokuun kiireitä. Jos energiaa vielä riittää, pitää maalata vielä talli ulkopuolelta. Noin muuten eletään kuin viimeistä kesäpäivää siihen asti, kun on pakko lähteä taas sorvin ääreen. :) 

2 kommenttia:

  1. Jestas miten vaaleaksi Salkku on muuttunut! Tuosta tokavikasta kuvasta vasta oikein tajusin taas ihmetellä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, pää on melkein kokonaan valkoinen jo. :D Muu kroppa tulee hitaasti, mutta varmasti perässä. :D

      Poista