keskiviikko 28. lokakuuta 2015

Bloggaajien hevostarvikekutsut 24.10.2015


Aina yhtä idearikas Raisa sai tuossa taannoin ajatuksen ja siitä se idea sitten lähti - Suomen Ratsutarvike tarjosi meille ja muutamalle muulle hevosbloggaajalle lauantaina 24. lokakuuta mukavan illan heppatarvikkeiden parissa. Samalla Ratsutarvikekin vietti ensimmäistä bloggaajatapaamista historiansa aikana.

Mukana menossa olivat myös minun ja Raisan lisäksi Hanna, Anu ja Jenni.


Suomen Ratsutarvike on nykyisessä muodossaan reilun vuoden ikäinen perheyritys. Turun kivijalkakaupan lisäksi verkkokauppa palvelee ja onkin tunnettu nopeista toimituksista ja kattavasta valikoimasta. Lisäksi Ratsutarvikkeen toinen omistajista, Jaana Luotola, on Bates- ja Wintec-satuloiden edustaja. Isäntä keskittyy taasen mainontaan ja markkinointiin. 

Ratsutarvike sijaitsi joskus muinoin Raisiossa, mutta liike löytyy nykyään Turusta osoitteesta Pitkämäenkatu 6. Samasta pihapiiristä löytyy myös muun muassa iso ruokakauppa sekä seudun vilkkain kirppis.


Tilava liiketila on valoisa ja avara. Valikoimista löytyy joka hinta- ja kokoluokkaan tuotteita eli jokaiselle jotain.

Itse keskityin pitkälti selaamaan poni- ja cob-kokoisia tavaroita ja ilokseni huomasin varusteita löytyvän kivasti myös pikkuponeille!

Shettiskokoiset niittisuitset. Nämä olisivat vähän isompina olleet aika päheät Sampalle.
Näihin en niinkään ihastunut, mutta hauskat nämäkin.
Kaiken ei tarvitse aina olla mustaa tai muuten vaan tummaa.
Tällainen söpö kevytkypärä löytyi perheen pienimmille.

Tervetuliaismaljan jälkeen Marstallin Suomen maahantuoja Jari Marttila kertoi edustamastaan rehusarjasta. Useimmille meistä Marstall oli ainakin jollain tapaa tuttu juttu.

Itselleni rehusarjasta kivennäistiiviste Force sekä "yskärehu" Sinfonie olivat ennestään käytettyjä rehuja. Katalogin sivuilta paljastui kuitenkin paljon uusia tuttavuuksia: Ainakin Western ja Vito pääsevät joskus meilläkin testiin. Kuten asiaan kuuluu, saimme tutkia, haistella ja maistella eri tuotteita. Mukaan nappasimme myös pienet näytteet: Pojille toin pienen pussin Mash-rehua, joka maistui itseasiassa vain Salamalle todella hyvin. Ponit ihmettelivät nestemäistä koostumusta ja pitivät tuota puuroa vähintään epäilyttävänä. Lohdutuksen sanana, oma kaurapuuronikaan ei aamuisin näytä noin hyvältä. ;)

Suomen Ratsutarvike pyrkii pitämään Marstallin rehuista pientä varastoa koko ajan, joten valtaosaa tuotteista on saatavilla jatkuvasti. Lisäksi valikoimista löytyy mm. St Hippolytin rehuja sekä Black Horsen, Chia de Gracian, Twydilin ja Pharmacaren lisäravinteita.


Tämä olisi Salaman suosikkihylly. Likit-makuja löytyy nykyään joka lähtöön.


Kaarimittari, Jaana ja Batesin koulusatula.
Kun ruokinta-asiat oli saatu pakettiin, siirryttiin illan toisen tietoiskun pariin: Jaana esitteli Bates- ja Wintec-satuloiden ideologiaa. Kauas on tultu niistä ajoista, kun Wintec oli vain muovinen ja kamala härpäke. Tuotekehitykseen on satsattu ja esimerkiksi Wintecin Isabell Werth-mallilla on ihan todella voitettu olympiakultaakin!

Blogiani pidempään seuranneet varmasti muistavat, miten Salamalle on ollut haastavaa löytää sopiva satula. On kokeiltu joka hintaluokan penkkejä, mutta aina jokin on tökkinyt. Itseasiassa blogimaailmasta sain tutusta blogista vinkin ja etsin sovitukseen Bates Caprilli-koulusatulan. Jaana kävi sitä hieman muokkaamassa ja hämmentävää kyllä, leveälle, pyöreälle, takakorkealle ja muutenkin hyvin metkalle selälle löytyi kuin löytyikin kelpo satula! 

Skeptisenä keväällä koeistuin sen ja vihdoin löysin myös itselleni satulan, jossa istun suurin piirtein kelvollisesti. Ja kyllä, se on Bates ilmatoppauksien, vaihtokaaren ja täytepalojen kera. Muokattavuuden ansiosta tuo samainen penkki menee vielä pitkän tovin, joten satulahuolia tuskin tulee eteen ihan heti. Satulan leveyttä voidaan muokata vaihdettavilla kaarilla ja rungon mallia erilaisilla täytepaloilla. Ratsastajan mukavuutta on ajateltu muunneltavin polvituin ja uusimmissa malleissa myös jalustinkoukun paikkaa voidaan siirtää.

Ilmapaneeli.
Ilokseni sain kuulla, että meitä tyytyväisiä Bates-Wintec-käyttäjiä on useampi - moni on joutunut pyörtämään ennakkoluulonsa testattuaan tämän satulan. Toki vastaan silloin tällöin tulee hevosia, joille nämäkään eivät sovi, mutta laajat muokkausmahdollisuudet mahdollistavat paljon. 

Muokkauksista puheenollen: Muutostyöt ovat helppoja ja nopeita tehdä ihan tallikäynnillä ja nämä satulat sovitetaankin aina ratsastajan kanssa. Ostaessasi uuden Bates- tai Wintec-satulan Suomen Ratsutarvikkeesta, käy Jaana ensimmäisen vuoden aikana tekemässä myös satulan muokkaustyöt tarvittaessa. Palveluun kuuluu myös opastus ja neuvonta muissakin satula-asioissa.


Ennen pöydän kattausta ruoka- ja kahvitarjoiluille saimme hevosenomistajalle hyvin tutun tehtävän: Yksi kenkä oli kadonnut liikkeen syövereihin ja sen löytäjälle oli luvassa yllätyspalkinto. Jenni teki uutterinta työtä ja nappasi mukaan kisareissuilleen päheän HV Polon kylmälaukun skumppalaseineen!


Tämä Imperial Ridingin kypärä oli aika kiva. Hintakin vain satkun kieppeillä.
Back On Track pääsi yllättämään tämänkin vanhan varusteketun: Lapasuojus on seuraava must have-juttu Salamalle.
Tämä voisi nimittäin auttaa jumiutuviin lapoihin. Ehkä joulupukki auttaa asiassa?
Roeckl tarjoaa mustien, ruskeiden ja sinisten hanskojen lisäksi nykyään pirteitäkin värivaihtoehtoja.
Ratsunsa voi halutessaan glitteröidä hanskojen kanssa sävy sävyyn.
Tupsupipo pinkkinä on tietty ihan pop.


Ilta oli kaikessa yksinkertaisuudessaan vallan mukava ja aika kulki kuin siivillä. Oli huikeaa olla mukana järjestämässä tätä tapahtumaa: Kiitos kaikille osallistujille ja suurin kiitos luonnollisesti Suomen Ratsutarvikkeelle!

PS. Toki me vähän shoppailtiinkin. Siinä kävi vaan vähän hassusti niin, että minun ostoskoristani löytyi lopulta 135cm kokoinen loimi. Hassua, koska Salama on kokoa 155cm ja ponit 105cm. Voi olla, että täytyy käydä Ratsutarvikkeessa tekemässä lisääkin loimikauppoja... ;)

Linkki verkkokauppaan

14 kommenttia:

 1. Nuo niittisuitset on <3
  Mulla on ponilla tuollaiset, olivat vaan jokseenkin eksoottisella mitoituksella niin käytin valjassepän kautta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne olivat aika huikeen hienot! :) Mutta esim. just Sampalle eivät olisi sopineet millään tapaa, sen verran hassu on shettiksen pää toisinaan...

   Poista
 2. Villi arvaus: etteikö olisi vaan uusi heppa :D?

  VastaaPoista
 3. Oli kyllä mukava ilta, kiitokset vielä kerran kutsusta!

  VastaaPoista
 4. Harmittaa hirmuisesti kun en päässyt paikalle :( No, ehkä sitten joskus!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katsotaan, jos nämä kekkerit saisivat jatkoa. :) Nyt osui mm. HIHS ikävästi samaan viikonloppuun.

   Poista
 5. Voi miten harmittaa etten päässyt! Toivottavasti näitä tulee jatkossakin joskus :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei hätää, pääsit Totin kanssa esimerkkityypeiksi tyytyväisten Bates-satulatyyppien listaan. ;)

   Poista
 6. Jaaha, mikäs poni teille on tulossa? Jään jännityksellä odottamaan :)

  VastaaPoista
 7. Loimen koosta päätellen iso poni, tai tosi pieni heppa ;)

  VastaaPoista