sunnuntai 9. elokuuta 2015

Tilanne haltuun


Ongelma: Ohuet anturat. Arkoo herkästi pehmeälläkin pohjalla, ei raaski laittaa tarhaankaan pehmeälle hiekkapohjalle ilman suojaa.

Teoreettinen ratkaisu: Kuumakengitys, pohjalliset täytteineen ja kenkä.


Käytännön ongelmat: Miksi tämä kenkä on lauantai-iltana tässä eikä hevosen jalassa? Ja miksi näin käy aina erityisesti viikonloppuna tai ainakin silloin, kun pitäisi tehdä jotain liikunnallista?

Lauantai-illan ohjelmanumero: Tee-se-itse suojatohveli, kun kenkääkään ei itse takaisin saa.


Isännän ja Salaman menomonot tuntuvat olevan samaa kokoluokkaa: Eli ei muuta kuin turhat osat (n. 70%) pois ja tohveli uusiokäyttöön.

Työn touhussa.
Tadaa, näin syntyi sievä väliaikaistossu herkkiskaviolle.
Ihan kiva, totesi Salama ja tepasteli lauantai-illan tarhassa suht hyvin kulkien.
Crocs ja liimapinteli osoittautuivat kuitenkin yhden yön jutuksi: Seuraavana aamuna pinkki unelma oli kulunut pohjasta puhki ja pakkausteipillä viimeistelty lakkapinta repsotti kuin vähän rankemmankin illan tiimoilta. En millään jaksa uskoa, etteikö aamuyön pimeinä tunteina olisi joku sitä sievillä hampaillaan järsinyt, kiusaushan olisi suorastaan suuri.

Fiksu olisi toki hankkinut kunnon tohvelit varalle jo silloin, kun sai tietää hevosensa uusimmasta viasta eli näistä ohuista anturoista. Homma jäi kuitenkin vain ajatuksen tasolle - pysyihän tämä viimeisin kenkä nyt peräti kolme viikkoa kyydissä! Onneksi on kuitenkin olemassa Facebook ja lähiseudun hevostarvikekirppis - kaksi tuntia ostoilmoituksen laittamisen jälkeen allekirjoittanut kirmasi tossuostoksille naapuripitäjään.

Ja kas, nyt on kunnolliset varatossut, kun kokokin osui kertalaakista nappiin. 

12 kommenttia:

  1. Hööksillä muuten on kaviosuojia 8.95 sekä halvimmat liimapinteli.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä! Ei hulluman näköinen tuo Hööksin pussukka. Se on sitten eri juttu, mitä kestää ja mitä ei, mutta pääasiahan on saada joku suojus kavioon ajaksi X. Liimapintelit ovat aika samoissa Puuilossakin, liikkeessä on muistaakseni vähän halvempaakin joskus.:)

      Yllättäen Salama kulki tuon Old Mac's tossun kanssa yhtä hyvin kuin kengällä. :O Ei klompsunut tai heilunut, eikä myöskään arkonut jalkaa. Tällähän setillä voisi jopa vähän sitten ratsastaakin, jos tarve vaatisi. ;)

      Poista
  2. Laitan Puuilon muistiin ! Btw raakavilla on ihan parasta kavion suojaa , jos bootsi on yhtään liian iso / hankaa / haluatte anturaa suojata , tai sitten liimapintelin alle. Hööksin pussukka on kestänyt n 10 käyttökertaa moitteetta, tuohon hintaan mun mieleen hyvä ostos :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos vinkistä jälleen - mistä olet itse hankkinut raakavillan? :D

      Salama oli iltapuhdisi repinyt bootsistaan sukan irti ja järsinyt tossun tarrat auki, onneksi muut kiinnitykset tuossa mallissa ovat takana... :D

      Poista
  3. Mahtaako tämä kesä olla jotenkin tavallisesta poikkeava, kun kauhean monella tuntuu olevsn ongelmia kavioiden kanssa. Itse oon aina aikaisemmin ajanut 2-vuotiailla varsoilla vielä ihan huolettomana ilman kenkiä koko kesän, ja vasta talveksi on laitettu kengät. Nyt kuitenkaan ei ajamidedta tullut mitään kun varsat arkoi ja toinen alkoi ihan ontuakin. Minäkin päädyin ratkaisuna bootseihin.Laitumen pehmeällä pohjalla tytöt ovat ihan tyytyväisinä ilman kenkiä, ja lenkkien ajaksi laitetaan tossut etusiin. Kyllä niillä on pystynyt ajamaan ihan reipasta raviakin, tai siis niin reipasta mitä tuollaisista 2-v. ipanoista nyt irtoaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuttavapiirissä on useampi, jolla on erityisesti tänä kesänä ollut paljon murheita kavioiden kanssa. Liekö sitten märkä kesä vai mikä syynä, mutta useampi on toden tota käynyt kuvilla ja monella sama diagnoosi: Ohuet anturat tai jopa kaviokuume. :( Joku on ollut epämääräinen, jollain ollut kk-oireita, joku taas arkonut ihan huolella.

      Salamalla vertailtiin vanhoja rtg-kuvia (etujalkoja kuvattiin 2v. kun otettiin irtopalakuvat, silloin oli kengätön) ja jo silloin antura on ollut ohuehko, mutta tänä kesänä tuo vej pääsi kulumaan tosi olemattomaksi, vaikka oli vain hiekkatarhassa ja vähän laitsalla. Heitti tosiaan sen kenkänsä pois vähän väliä lyhyen ajan sisään. Tässä siitä vej:stä rtg-kuva ihan mielenkiinnosta. Jatkossa tämän kanssa ei leikitä yhtään, vaan tossu pistetään jalkaan samantien, vaikka seisoisikin vain tarhassa. :)

      Poista
  4. Menee ihan ohi aiheen, mut biltemassa on mielestäni ainakin olluy halvimmat liimapintelit ;D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihan niin kuin olisin hävinnyt tämän vedon. :D Mä en ole pysynyt Bilteman heppatarvikevalikoiman perässä, en ole sinne aikoihin eksynyt.

      Pikainen liimapintelivertailu:
      - Biltema 1,19e
      - Börjes 1,70e
      - Hööks 1,90e
      - Puuilo 1,99e
      - Apteekit ~4e

      Näitä saa muuten kahta leveyttä, itse suosin tuota leveämpää, joka on pikkasen kalliimpaa tosin. Makuasia. :)

      Poista
  5. Hyvin kirjoitettu postaus taas! :) Tykkään sun kirjoitustyylistä ja näitä postauksia on kyllä kiva lukea!

    En kauheasti ole perehtynyt noihin tossuihin, eli onkos nuo semmoiset että voi käyttää ihan vakituisesti jaloissa, vai käytetäänkö lähinnä tämmöisissä tapauksissa että kenkä putoaa taikka enemmän liikkuessa?
    Nätit ois olleet kyllä pinkit tossutkin, vielä kun ne pysyis jalassa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi! :)

      Nuo tossut ovat tosiaankin ihan kelvolliset myös säännölliseen käyttöön: Esim. jos heppa on kengätön muuten, voidaan sille pukea ko. bootsit liikutuksen ajaksi. Bootseja löytyy eri kokoja ja malleja, senkin homman saa menemään aika hifistelyksi halutessaan. Salama lattakavioineen ei kuitenkaan pärjää kengättä, joten näitä käytetään vain varalla eli vähän niin kuin vararenkaana.

      Poista
  6. Meilläkin on Old Mac'sit. Ja vaikka Ruusaa ei ole tarkoitus enää pitää ympärivuotisesti kengättä niin olen jättänyt saapikkaat itselle juurikin siltä varalta, että joskus tarvitsee kengän pudottua.

    En ole tosin käyttänyt, vaikka melkein joka kengitysvälin lopussa poni onkin ollut jonkin aikaa kolmikenkäinen. Meillä on bootseissa nastat pohjassa, joten lähinnä talvikelillä käyttäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle oli yllätys, etteivät nämä Old Macit klompsu tai kolise niin kuin Cavallon Sportit ja Simplet?! Istuvatko paremmin, mene ja tiedä, mutta Salama ei tykkää kyllä näistäkään - repii tarroja auki työkseen nyt.

      Poista